fbpx

Διάρκεια Ισχύος Πιστοποιητικών

Τέλος η ταλαιπωρία και τα έξοδα για την ανανέωση των πιστοποιητικών γνώσης υπολογιστών.

Αγαπητοί συνεργάτες, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το θέμα της τριετούς λήξης των πιστοποιητικών έληξε οριστικά με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών.

Οριστικό τέλος στην 3ετη λήξη των πιστοποιητικών με την έκδοση του ΦΕΚ.

Δημοσιεύθηκε την 1 Αυγούστου 2014 η νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 2123 Τεύχος Β - 1/8/2014) με την οποία δίνεται οριστικό τέλος στην αγωνία χιλιάδων κατόχων πιστοποιητικών πληροφορικής και παράλληλα οριστικό τέλος στην εκμετάλλευση των ανυποψίαστων κατόχων.

Από την ίδρυση της εταιρείας μας, με σκοπό τη διανομή των διεθνών πιστοποιητικών πληροφορικής Cambridge International Diploma in IT Skills του Πανεπιστημίου του Cambridge, σας κάναμε σαφές ότι τα πιστοποιητικά του Cambridgeδεν λήγουν ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια γίνανε λυσσαλέες προσπάθειες από άλλους φορείς πιστοποίησης να καταστήσουν τα πιστοποιητικά πληροφορικής συνδρομητικά, δηλαδή να λήγουν κάθε τρία χρόνια και να ανανεώνονται. Το ανακοίνωσαν εξάλλου πολλές φορές και σας ενημέρωσαν για τις διαδικασίες. Δεν μας ενοχλούσε καθόλου και ούτε μας ενοχλεί, με τα δικά τους πιστοποιητικά να κάνουν ότι θέλουν, να τα καταργούν, να τα ανανεώνουν, να τα επικαιροποιούν, να τα διαπιστεύουν, να τα επαναπιστοποιούν κ.τ.λ.

Εμείς είμαστε συνεπείς σ’ αυτά που λέμε ή τουλάχιστον προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς. Τα πιστοποιητικά του Cambridge και της Vellum δεν λήγουν ποτέ, τελεία και παύλα. Οι φορείς που επιθυμούν τους κατόχους των πιστοποιητικών τους «συνδρομητές» ας κάνουν ότι θέλουν, έχουν το απεριόριστο και θεσμοθετημένο δικαίωμα. Όσες φορές και αν προσπαθήσουν να επιβάλλουν τη δική τους «επιχειρηματική» άποψη ως νόμο του κράτους, θα βρίσκουν πάντα μπροστά τους ΕΜΑΣ και ΕΣΑΣ που πιστεύουμε ότι ο μαθητής μας και κάτοχος των πιστοποιητικών μας δεν είναι «πελάτης προς εκμετάλλευση» ούτε η παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης είναι «αναλώσιμο εμπόρευμα».

Πιστεύουμε και εμείς και εσείς στην ιδιωτική εκπαίδευση με αρχές και συνέπεια και αν για άλλους η «Ηθική του Επιχειρήν » είναι ρομαντική άποψη, για εμάς είναι βασικός κανόνας της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε την πλειοψηφία των συναδέλφων φορέων πιστοποίησης και την πλειοψηφία των εξεταστικών κέντρων, που δεν «μαγεύτηκαν από τις σειρήνες της κερδοσκοπίας» και με μπροστάρη τον ΣΥΝ.Ε.ΦΟ.Π. (Σύνδεσμος Ελληνικών Φορέων Πιστοποίησης) έδωσαν τη μάχη της κατάργησης, της τριετούς ισχύς των πιστοποιητικών.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τον καθ’ ύλη αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Κουκοδήμο που πρώτος έκανε δεκτό το δίκαιο αίτημα εκατοντάδων χιλιάδων κατόχων πιστοποιητικών πληροφορικής, αλλά και τους συναρμόδιους Υπουργούς κ. Α. Λοβέρδο και Κ. Μητσοτάκη.

Ελπίζουμε οι φορείς πιστοποίησης και τα Εξεταστικά κέντρα που έσπευσαν σε ανανεώσεις και επαναπιστοποιήσεις, να αποζημιώσουν τους κατόχους πιστοποιητικών που κατέβαλαν διάφορα ποσά για την «ανανέωση», έτσι ώστε να μετριάσουν τη ζημιά που προξένησαν στο κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού της πιστοποίησης στην πληροφορική.

Επίσης όσα εξεταστικά κέντρα "εκβιάστηκαν" να καταβάλλουν διάφορα ποσά για προαγορές ή Fees προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασίες "ανανέωσης" μπορούν να καταγγείλουν το γεγονός στο ΣΥΝΕΦΟΠ προκειμένου να συνδράμει νομικά για την επιστροφή των ποσών αυτών.

http://www.cambridge-vellum.gr

 

Οι Εγκαταστάσεις μας

Το Κε.Δι.Βι.Μ.1 DataEvros βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη επί της οδού 40 Εκκλησιών 27.

Διαθέτει δύο άριστα εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίες όπου ο κάθε εκπαιδευόμενος έχει τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Περισσότερα...

Συνεργάτες & Links

Τηλέφωνο

Τηλέφωνο: 2551020841

Fax: 2551020841

Κινητό: 6944020831 

e-mail Γραμματείας
(Σχετικά με Προγράμματα και αποστολή δικαιολογητικών):
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-mail ΔιεύθυνσηςΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση

40 Εκκλησιών 27

Αλεξανρούπολη

Τ.Κ 68100

(κατήφορος Αγίου Νικολάου)

Ωράριο

Δευτέρα έως Παρασκευή:

09:00 - 22:00

Σάββατο: 09:00 - 17:00