fbpx

Κατάρτιση στην Πληροφορική για μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου

Θα αφήνατε ποτέ το παιδί σας στην πλατεία Ομονοίας στις 2:00 τη νύχτα μόνο του;

Γιατί τότε το αφήνετε μόνο του στο ίντερνετ;


Το ερώτημα αυτό παρουσιάζει, με τον πιο εύγλωττο τρόπο, όλους τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο. Αν κανείς μπει στη διαδικασία να σκεφτεί τι βρίσκει κανείς στην Ομόνοια (ναρκωτικά, μαστροπεία, παιδοφιλία κ.τ.λ) τότε με μια γρήγορη αναζήτηση θα τα βρει εύκολα και στο διαδίκτυο. Πόσο απλό είναι λοιπόν για τα παιδιά, με την έμφυτη περιέργειά τους και την αφέλειά τους, να εισαχθούν σε αυτό τον κόσμο ενώ εσείς παίρνετε έναν μεσημεριανό υπνάκο στον καναπέ νομίζοντας ότι το παιδί σας βρίσκεται στην ασφάλεια του δωματίου του;

dataevros kids 5Στόχος του άρθρου αυτού δεν είναι η καταστροφολογία αλλά η πρόληψη. Γι αυτό ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ! Ο υπολογιστής και το διαδίκτυο είναι το πιο ανατρεπτικό παράθυρο στην γνώση άρα τα παιδιά σας επιβάλλεται να έχουν ανοιχτό ένα τέτοιο παράθυρο. Πρέπει όμως να τους κατευθύνετε σωστά, να κατανοούν ότι έχετε την εμπειρία, και να τους παρέχετε συμβουλές προστασίας. Το καλύτερο όμως είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά από μικρή ηλικία, στην σωστή χρήση του υπολογιστή, των εκπαιδευτικών του δυνατοτήτων και την ορθή χρήση του διαδικτύου ώστε να εγγραφεί στο υποσυνείδητό τους, ότι ο υπολογιστής είναι εργαλείο της καθημερινότητας και όχι «η καθημερινότητά» μας. Μένει έτσι ένας τελευταίος προβληματισμός: όλοι κάνουν μαθήματα οδήγησης για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους, γιατί λοιπόν δεν μαθαίνουμε αυτό που χρησιμοποιούμε πλέον περισσότερο και από το αυτοκίνητο;


Οι βασικοί κανόνες για τους «ανυποψίαστους» γονείς είναι:

 • Μάθετε στο παιδί σας πώς να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό για να μάθετε μαζί με το παιδί σας.
 • Χρησιμοποιείστε τον γονικό έλεγχο από τα εργαλεία του λειτουργικού σας συστήματος ή αναζητήστε τέτοια εργαλεία στον παγκόσμιο ιστό.
 • Βάλτε τον υπολογιστή στο σαλόνι και κάντε το Διαδίκτυο οικογενειακή υπόθεση.
 • Βρείτε ιστοχώρους κατάλληλους για τα παιδιά σας με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο και πλοηγηθείτε σε αυτούς τους χώρους μαζί.
 • Επειδή τα παιδιά «ακούν περισσότερο όταν μας βλέπουν, παρά όταν τους μιλάμε», προσπαθούμε να τα διδάξουμε με το παράδειγμά μας, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές.

Η εκπαίδευση, η εμπιστοσύνη στο παιδί και η ειλικρίνεια είναι το κλειδί για να μπορείτε να το ελέγχετε χωρίς να το περιορίζετε.


 Κατάρτιση στην Πληροφορική για μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου


dataevros kids 3d

Διδάσκονται:

 • Χειρισμός Η/Υ με σκοπό την απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου στις βασικές δεξιότητες (PowerPoint, Word, Internet, Excel, Windows, Access). Πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ | Χωρίς Ημερομηνία Λήξης |

 • 3D Printing - Design & Print

 • Τυφλό σύστημα Πληκτρολόγησης

 • Δημιουργία ιστοσελίδων με: Joomla (Html, CSS, php, mysql)

 • Γλώσσες προγραμματισμού: Γλωσσομάθεια, Python, Visual Basic

 • Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Α.Ε.Π.Π.)

Ενότητες

windows Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων outlook Υπηρεσίες Διαδικτύου
word Επεξεργασία Κειμένου powerpoint Παρουσιάσεις
excel Υπολογιστικά Φύλλα access Βάσεις Δεδομένων

Αναγνώριση:  

Εγγραφή: Δωρεάν

Practice Tests: Δωρεάν (καθημερινά από τις 10:00 - 15:00 και 18:00 - 22:00)

Ώρες Διδασκαλίας με Πιστοποιημένο εκπαιδευτή

Έκδοση Microsoft office: 2016 

Έκδοση Windows: 10 windows


sun

Θερινά τμήματα

4ώρες / εβδομάδα

κόστος προγράμματος: 150 € για όλες τις τάξεις 


Χειμερινά τμήματα

Έναρξη το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου - Λήξη 31 Μαϊου (κάθε Σάββατο 2 ώρες)

κόστος προγράμματος: 40 € / μήνα

 


Online Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τα τμήματα Πληροφορικής μαθητών Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου

 

 

Οι Εγκαταστάσεις μας

Το Κε.Δι.Βι.Μ.1 DataEvros βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη επί της οδού 40 Εκκλησιών 27.

Διαθέτει δύο άριστα εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίες όπου ο κάθε εκπαιδευόμενος έχει τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Περισσότερα...

Συνεργάτες & Links

Τηλέφωνο

Τηλέφωνο: 2551020841

Fax: 2551020841

Κινητό: 6944020831 

e-mail Γραμματείας
(Σχετικά με Προγράμματα και αποστολή δικαιολογητικών):
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-mail ΔιεύθυνσηςΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση

40 Εκκλησιών 27

Αλεξανρούπολη

Τ.Κ 68100

(κατήφορος Αγίου Νικολάου)

Ωράριο

Δευτέρα έως Παρασκευή:

09:00 - 22:00

Σάββατο: 09:00 - 17:00